دليل سياه و خشك شدن برگ درخت گردو چيست؟

۴۱ بازديد ۰ نظر

مواقع بسياري پيش مي آيد كه تمام زحمات يك باغدار با يك اشتباه يا عدم استفاده اصولي از كود و يا سموم نتايج مطلوبي نخواهد داد. جهت دستيابي به نتايج مطلوب تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

دلايل خشك شدن نهال گردو

خشك شدن نهال گردو مي‌تواند دلايل متعدد و زيادي داشته باشد. نهال گردو به عنوان يكي از پرسودترين راه‌ هاي درآمد باغ داران شناخته مي شود. اما اين نهال به دليل حساسيت هايي كه دارد، براي رسيدن به عملكرد مناسب و صحيح نيازمند رسيدگي مداوم است. رسيدگي هايي كه بايد شرايط و ويژگي هاي درستي داشته باشند تا از خشك شدن نهال گردو جلوگيري كنند.

گردو به عنواني يكي از قديمي ترين و مقدس ترين درخت هاي تاريخ بشريت شناخته مي شود. در يونان باستان پس از ازدواج، شاخ و برگ هاي درخت گردو را به زير پاي تازه عروس و داماد مي ريختند تا آن ها را از طلسم و جادو رها سازند و به سوي خوشبختي بروند. بسياري از ديرينه شناسان آسياي غربي و هيماليا را به عنوان منشا درخت گردو مي شناسند.

در كشورمان ايران نيز درخت گردو در بسياري از مناطق كشور حضور دارد و احتمالا كهن ترين نوع آن به شهركرد برگردد. درختي، در شهر اورگان كه بعضي قدمت كاشت آن را به بيش از 1400 سال پيش نسبت مي دهند.

مغر گردو داراي پروتئين، آب، چربي، قند، ويتامين و املاح معدني است. گردو در مقدار فسفر با برنج، ماهي و حتي تخم مرغ برابر است. هم‌ چنين برگ و پوست گردو نيز مقوي اند و براي تصفيه خون مفيد اند. گردو از ديرباز تا كنون پرورش داده مي شده و احتمالا توسط سپاه اسكندر به اروپا برده شده است.

اين درخت داراي دو نوع نر و ماده است كه آن را در دسته گياهان دو پايه اي قرار مي دهد. اين درخت پراكندگي گسترده اي در نقاط مختلف آن دارد و از مركز و شرق اروپا تا قفقاز، شمال و مركز ايران، دامنه هيماليا، چين، ژاپن را شامل مي‌ شود. هم چنين گونه هايي از درخت گردو در آمريكاي شمالي و جنوبي نيز موجود است. تنها جنگل طبيعي باقي مانده از اين نوع درخت، هم اكنون در كشور قرقيزستان قرار دارد.

در اين مقاله ما سعي داريم تا ده علت خشك شدن نهال گردو را به شما اطلاع بدهيم و كمك كنيم تا با پيش گيري از آن ها نهالي شاداب و مناسب داشته باشيد. با ماه همراه باشيد.

عوامل موثر براي پيشگيري از خشك شدن نهال گردو

  • جا و مكان مناسب حياتي است!

نهال گردوي خود را در خاك حاصل خيز و با زه كشي خوب كه سايه كامل از نور آفتاب تا سايه جزئي را شامل مي‌شود، بكاريد. اين درختان ريشه عميقي دارند و براي رشد مناسب ريشه شان به حداقل 1.5 متر خاك نفوذپذير نياز دارند.

  • آب كافي فراموش نشود!

يك تپه خاك به ارتفاع 10 سانتي متر در اطراف محيط بيروني ريشه دفن شده ايجاد كنيد. مخزن به دست آمده را با آب پر كنيد. منتظر بمانيد تا آب از طريق خاك تخليه شود ، سپس هرگونه فرورفتگي حاصل را با خاك اضافي پر كنيد. در حالي كه خاك مرطوب است، آن را خم نكنيد. آبياري غلط يكي از مهم ترين علت هاي خشك شدن نهال گردو است. گردوي جوان را يك بار در هفته از بهار تا اواخر تابستان آبياري كنيد. از شلنگ باغ يا شلنگ خيس كننده براي درخت خود استفاده كنيد و در هر جلسه آبياري بين 11 تا 19 ليتر آب در اولين سال رشد به نهالتان بدهيد. گردوهاي تثبيت شده را هر دو تا سه هفته آبياري كنيد. توجه داشته باشيد كه روش غرقابي براي نهال شما بسيار ويرانگر است.

  • آيا كود كافي داده ايد؟

در اوايل بهار درختان گردو را كوددهي كنيد. دانشگاه كاليفرنيا پيشنهاد مي كند با استفاده از 3.5 تا 5.5 كيلوگرم كود حاوي سولفات آمونيوم به درخت خود نيتروژن بدهيد. كود را در زير سايبان بپاشيد و مواد را حداقل 30 سانتي متر از تنه درخت دور نگه داريد. بلافاصله به خاك تازه تصفيه شده يك آب درست و حسابي بدهيد تا از خشك شدن نهال گردو جلوگيري كنيد.

  • آفات را فراموش نكنيد!

اطراف پايه درخت خود را از هرگونه علف هرز دور نگه داريد. علف هرز با گردو از نظر رطوبت و مواد مغذي خاك رقابت مي كند و باعث جذب اين مواد مي شود. علف‌ هاي هرز اغلب آفات حشرات مانند شته ها، كرم ها و كنه هاي عنكبوتي را جذب مي كنند كه اين آفات مي توانند باعث خشك شدن نهال گردو شوند.

  • نهال استاندارد و سالم تهيه كنيد

يكي از نكات بسيار حياتي براي جلوگيري از خشك شدن نهال گردو انتخاب و استفاده از نهال استاندارد و سالم است. ضعف و مشكلات نهال ها باعث اختلال در رشد و بازدهي آن ها مي شود. خريد نهال از نهالستاني معتبر مثل اكين نهال اين تضمين را به شما ميدهد.

  • آب و هوا را فراموش نكنيد!

شرايط اقليمي بسيار در رشد نهال موثر هستند. نهال گردو به شدت به تغيير آب و هوايي حساس است و اين تغييرات مي‌تواند بر آن موثر باشد. فرضا حضور در آب و هواي بسيار سرد و يا خيلي گرم مي‌تواند باعث خشك شدن نهال گردو بشود. در هنگام سرمازدگي، استفاده از كودهاي فسفر، پتاسه و اسيدآمينه مي تواند موجب كاهش خسارات و آسيب ها شود

  • آفتاب سوختگي، سيل و باد؛ دشمنان نهال

در هنگام بارندگي بايد نهال را از غرقاب شدن نجات بدهيد. براي جلوگيري از آفتاب سوختگي نهال با رنگ سفيد تنه آن رنگ كنيد. هم‌ چنين در هنگام وزش باد از قيم براي نهال خود استفاده كنيد.

  • بهتر است سراغ نهال پيوندي نرويد!

تحقيقات نشان مي دهد كه حدود 90 درصد نهال هاي پيوندي پس از گذشت 7 الي 8 سال از زير قسمت پيوندي دچار مشكل مي شوند. اين نهال ها معمولا در سال دهم خشك مي شوند. استفاده از نهال درست احتمال خشك شدن نهال گردو شما را كاهش مي دهد.

حدود 90 درصد نهال هاي پيوندي پس از گذشت 7 الي 8 سال از زير قسمت پيوندي دچار مشكل مي شوند. اگر تصميم به خريد نهال بسيار با كيفيت در كشور هاي همسايه همچون تركيه داريد ميتوانيد از fidandeposu سايت استفاده كنيد.

  • بيماري بلايت

از اين بيماري خانمان سوز غافل نشويد. بيماري بلايت كه بر روي برگ علامت سوختگي ايجاد مي كند و موجب سياه شدن برگ آن مي شود. اين بيماري باكتريايي با آلوده كردن برگ گردو و پوست سبز گردو آن را تحت تاثير قرار مي دهد و مي تواند باعث خشك شدن نهال گردو يا  حداقل باعث خشك شدن برگ آن شود.

  • غلظت عنصر بر

افزايش غلظت عنصر بر در خاك موجب ايجاد حاشيه هاي سياه بر روي برگ يا گاها نقطه هاي قهوه اي بر روي آن مي شود. براي حل اين مشكل مي توان از آبياري نهال با آبي با غلظت بر پايين يا آبياري شيرين استفاده نمود. لازم به توضيح است كه در بعضي از مواقع عناصر ديگر مانند فسفر و پتاسيم نيز در خشكي برگ گردو موثر اند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد